#MUSEOKIERROS -KESÄKISA ON KÄYNNISSÄ 31.8.2017 ASTI

Museokierros voi tarkoittaa esimerkiksi tutustumista oman kotiseudun museoihin, pistäytymistä lempimuseoissa tai teemamatkailua – vaikkapa kierrosta 100-vuotiaan Suomen historiaan liittyvissä näyttelyissä.Yksi vuosi - Tuhansia tarinoita

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Museo100.fi-verkkosivusto kokoaa suomalaisten museoiden juhlavuoden ohjelman yhdelle sivustolle. Tutustu näyttely- ja tapahtumakalenterin avulla sinua lähellä olevaan ja sinua liikuttavaan museokokemukseen.

Itsenäisyyden juhlavuosi näkyy, kuuluu ja tuntuu museoissa ympäri Suomen. Ovet ovat auki. Tervetuloa!

TUTUSTU OHJELMAAN

 

SUOSITTELEMME

  • Lähde vuoden mittaiselle kulttuurimatkalle! Museokortti on pääsylippusi 240 museoon, matkakorttisi 100-vuotiaan Suomen historiaan.
  • Kysy museolta on yhdeksän suomalaisen museon verkkotietopalvelu. Museot vastaavat palvelun kautta erikoisalaansa liittyviin kysymyksiin.
  • Pääsylippusi museoon 24/7. Seinätön museo -mobiiliopasteet avaavat
    perinteisen museokäynnin aikaan ja paikkaan rajoittumattomaksi palveluksi.
  • Finna.fi-verkkopalvelusta löydät käyttöösi yli 300 000 avoimesti
    lisensioitua kuvaa, esinettä, asiakirjaa ja taideteosta. Hae samalla haulla Suomen arkistojen, museoiden ja kirjastojen aineistoja.
  • Löydä meren tarinat! Loki on merellisen kulttuuriperinnön kanava ja meren ystävien yhteisö. Loki kerää meren tarinoita ja jakaa niitä eteenpäin. Tervetuloa seikkailemaan Lokin kartalle ja jakamaan omat tarinasi.
  • Suomen Kotiseutuliitto on haastanut kaikki maamme museot valitsemaan yhden esineen, joka kertoo jotain olennaista kotiseudusta ja itsenäisestä Suomesta. Maamme tarina rakentuu museoesine kerrallaan, yhdessä!